Verhalenpodcast

 

Speciaal voor de Wandel4daagse Alkmaar (juni 2023) heb ik in samenwerking met Le Champion een verhalenpodcast gemaakt. En omdat deze verhalen ook fijn en inspirerend zijn om te luisteren als je niet hebt meegelopen, deel ik ze hier graag met jou.

 

Ik vind het namelijk het allermooist om verhalen te schrijven over mijn oneindige liefde voor de natuur. En de samensmelting met alles wat leeft en met wat volgens sommigen misschien niet leeft. Zoals stenen en rotsen, rivieren en zelfs de wind. Om vervolgens de diepe verbinding die ik ervaar te vertalen naar woorden op papier. 

Je kunt de verhalen luisteren tijdens een wandeling, in een luie stoel in de tuin, tijdens de afwas en zelfs in bad. Mijn wens is om je mee te nemen in het verhaal zodat je zelf kunt voelen en ervaren hoe het is om volledig samen te smelten met de natuur. En hoe het is om één te zijn met alles wat leeft.

 

Ik gun het je van harte dat je jezelf hiervoor ruimte en tijd kunt geven en dat je jezelf toestaat om deze verbinding te ervaren. Zodat je de natuur op een andere manier kunt beleven dan je wellicht gewend bent.


Joyce: 'Ik ben verliefd op je verhalen en je stem. Echt heel mooi.'


Aflevering 1 - Het bos en ik

(Duur: 14 min)

 

In deze aflevering neem ik je mee naar het bos om het verhaal te vertellen van mijn ontmoeting met een wandelaar en een eekhoorn. Maar bovenal met het bos zelf.

Het eind van de zomer is aangebroken en de overgang naar de herfst is in het hele bos voelbaar. De periode van loslaten is aangebroken en ik voel mijn lichaam steeds meer ontspannen. In de liefdevolle omarming van het bos kom ik letterlijk tot stilstand en dompel me onder in alles wat het bos op deze laatste zomerdag te bieden heeft. Het bos schenkt me niet alleen zijn stilte en levenslessen, maar brengt me ook een bijzonder mooi cadeautje. Luister je mee?

Luister hem hier


Aflevering 2 - De natuur, dat ben je zelf

(Duur: 13 min)

 

In het tweede verhaal van de verhalenpodcast neem ik je mee mijn moestuin in en deel ik het geluk wat ik ervaar bij de kleine dingen in het leven. Zoals een handjevol zelf verbouwde aardappelen, het liefdevolle contact met een lieveheersbeestje en de les die ik leerde van de tomatenstekjes op de vensterbank. Niets maakt me gelukkiger dan te wonen, werken en leven met de natuur. En na het lezen van het boek De heks van Limbricht is het me eindelijk gelukt om na een lange innerlijke strijd tussen de weg van de maatschappij en die van mijn hart, onvoorwaardelijk te kiezen voor mijn hart. En alle liefde en vreugde die daarin opgeslagen ligt.

Luister hem hier


Aflevering 3 - Terug naar mijn roots

(Duur: 18 min)

 

De derde aflevering staat in het teken van pelgrimeren. Gedurende een lange periode besteedde ik elke dag tijd aan mijn innerlijke zoektocht, om zo terug in verbinding te komen met wie ik werkelijk ben. Elke dag dook ik de natuur in om me te laven aan stilte, rust en schoonheid. Als een magische plek waar mijn overbelaste lijf en beschadigde ziel konden helen. Ik vond er talrijke levenslessen en inzichten en leerde van vogels en de wind. Het is een plek waar ik leerde dat het niet uitmaakt waar je bent, maar wat je doet en hóe je het doet.

Luister hem hier


Aflevering 4 - Met een hart vol liefde begroeven we samen de dode reiger

(Duur: 22 min)

 

Een verhaal waarmee ik je hopelijk diep kan raken en inspireren om op een andere manier met dieren en onze prachtige aarde om te gaan. Zoals mijn dochter en ik dat deden toen we samen de reiger begroeven. Het was weer zo een moment tussen hoofd en hart. Tussen hersens en buik, tussen intuïtie en gedachten. We waren samen op weg naar de supermarkt toen ik rechtsaf wilde gaan, maar mijn gevoel me vertelde dat ik links moest. Vertwijfeld bleef ik staan en vroeg mezelf af of ik écht altijd naar mijn gevoel moest luisteren óf dat ik gewoon kon doen waar ík zin in had. Maar ik wist, mijn gevoel had altijd gelijk en daarnaar luisteren bracht me volledig uit mijn comfortzone en bracht me magie als nooit tevoren.

Luister hem hier


  De verhalenpodcast is tot stand gekomen zonder financiële middelen. Je kunt dit project steunen door vrijwillig en vrijblijvend eenmalig een donatie over te maken. Mijn dank is eindeloos groot!!