Mijn werk in de media

Zo nu en dan ben ik een van die geluksvogels wiens werk gepubliceerd wordt of mag ik zelfs voor de bladen schrijven ♥ Zo ben ik te gast geweest op de radio, in verschillende podcasts en zelfs op de televisie! Ik ben altijd heel dankbaar voor de aandacht die ik krijg wanneer ik mijn verhaal mag vertellen en doe dit met veel plezier. Ik schrijf graag over mijn tuin, mijn twee kippen, stil worden in de natuur en mijn zoektocht naar een leven vervuld van avonturen die buitenshuis plaatsvinden in plaats van binnen.

 

Boek van een dromer als boekentip in weekblad Story, augustus 2023

Tuinseizoen, juni 2021 'Ode aan de heermoes'

Interview in de Alkmaarse Courant, NHD 2 januari 2021                                          Alkmaars Nieuwsblad, januari 2021

Tuinseizoen, juli 2019 'De tuin op orde met tuinhulpen.nl'


Podcast

Soms heb ik de eer om gast te zijn in een podcast uitzending. Ik vind dit zo super vet! Heerlijk om met anderen te sparren en te filosoferen en niet te weten waar het gesprek zal stranden. ♥


Maart 2024

*De Wilde Podcast - Aflevering 15: Nikki over haar reis van burn-out naar het communiceren met de natuur

In deze podcastaflevering gaat Nikki, een gepassioneerde schrijfster, in gesprek over haar trans formatieve reis van burn-out tot het ervaren van een diepgaande verbinding met de natuur, een liefde en respect voor al het leven om ons heen.

 

*Luister hem op Spotify*

https://open.spotify.com/episode/72Sm4KQhwC38q3h4cSBFKb?si=68d32981297e4752

 

Het pad van de Burn-out

Nikki deelt openhartig haar ervaringen tijdens haar burn-out en hoe ze zichzelf opnieuw heeft ontdekt door te schrijven en in contact te komen met de natuur. Voorheen was ze zich niet bewust van de diepe connectie die mogelijk is met de natuur, maar haar dagelijkse wandelingen door de polder openden haar ogen voor deze verbinding.

 

De magie van dieren

Ze wordt vergeleken met een moderne Sneeuwwitje vanwege haar vermogen om dieren aan te trekken en te verzorgen. Nikki deelt verhalen over het zorgen voor zieke of stervende dieren in haar tuin, zoals het begraven van een dode reiger. Of hoe ze haar kippen elke dag uitlaat. Ook deelt ze hoe een ontmoeting met een mol in hun tuin haar inspireerde om een boek te schrijven over de diepgaande verbinding tussen mens en natuur.

 

De band met haar Kind

“Vanaf het moment dat mijn dochter kan lopen heb ik haar meegenomen de tuin in. Samen de dode reiger langs de sloot begraven, haar meenemen in de manier van kijken naar de natuur. Ze helpt met snoeien, er gaat ook van alles af wat niet gesnoeid hoeft, maar dat neem ik voor lief. Zo helpt ze ook mee met het kippenhok schoonmaken, of zelfs met een dode reiger begraven.”

 

Het herstellen van de band met de natuur

Door persoonlijke ervaringen te delen van het ontvangen van lessen en boodschappen van de natuur, benadrukt Nikki het belang van het herstellen van de band die we zijn kwijtgeraakt in onze moderne samenleving. 
Ze deelt praktische tips om deze verbinding te herstellen, zelfs in een stedelijke omgeving, zoals het dagelijks zijn in de natuur, observeren en waarderen van alles wat je ziet, hoort en ervaart. Hierdoor beseffen we dat we niet apart staan van de natuur, maar er een integraal onderdeel van zijn, en dat het verzorgen van de natuur ook het zorgen voor onszelf betekent.
 
Communiceren met de natuur
Nikki leerde lessen van vogels en woorden werden haar ingefluisterd door de wind.
"Ik ben er heilig van overtuigd dat we allemaal kunnen communiceren met de natuur, met niet alleen de dieren maar ook de wind en de bomen, gewoon alles wat leeft. Het is een energie-uitwisseling."

 

De aflevering is een oproep tot het herstellen van onze relatie met de natuur en het terugvinden van de echtheid van het leven buiten de digitale wereld.

 

*Luister hem op Spotify*

https://open.spotify.com/episode/72Sm4KQhwC38q3h4cSBFKb?si=68d32981297e4752

 

*Of op de website van De Wilde School*

de Wilde podcast – De Wilde (wildeschool.nl)


Juni 2021

*PodKast #16 Een Podcast Met Een Dromer 

Daan en Guido spreken met speciale gast Nikki Vrees. Een heftige burn-out heeft haar geholpen zichzelf te (her)ontdekken. We praten met Nikki o.a. over haar recent verschenen boek 'Boek van een dromer', oude pijn, het natuurlijk moederschap en de magie van het leven.

 

*Luister hem op Spotify*

https://open.spotify.com/episode/4uaGWGWhmM6wgXVpi0AF4V?si=vAWv8rWATYWcLDIhfq8biA&dl_branch=1