Cursus: De natuur & ik

De natuur is een plek waar je jezelf leert kennen. Waar je antwoorden kunt vinden op (levens)vragen en waar je gewoon jezelf mag zijn, zonder dat er iets hoeft. We worden gedragen door moeder aarde, haar liefde voor ons is oneindig en jezelf verbinden met de natuur werkt ongelofelijk helend. 

In de huidige maatschappij die we hebben gecreëerd zijn delen van ons ware zelf verloren gegaan. We zoeken ernaar, maar grijpen steeds mis. We begrijpen niet waar ons verloren deel gebleven is. Maar de natuur zijn we zelf en door hiermee contact te maken, verbinden we ons met dat verloren deel in onszelf. 

De natuur werkt helend

De eerste keer waarop ik ontdekte hoe helend de natuur kan zijn, was toen ik zeven jaar geleden in de stromende regen door de polder liep en ik voor het eerst een lepelaar zag. Een grote, witte vogel, in het drassige weiland. Het zien van dit dier, zijn schoonheid, het ontroerde me zo dat ik niet anders kon dan huilen. Ik kwam net uit een diep dal, was aan het herstellen van een zware burn-out, en ervaarde een donkere en verdrietige periode in mijn leven. Het zien van deze lepelaar voelde als of iemand na een lange strijd de witte vlag hees en zei: de oorlog is voorbij. Je hoeft niet meer te vechten, het is over, er is vrede. En dat deed zoveel met me, dat het letterlijk een einde maakte aan een hele grote pijn. Ik kon weer opkrabbelen, opbouwen, doorgaan met mijn leven.

De cursus

Tijdens de cursus De natuur en ik leer ik je om je weer te verbinden met de natuur en met alles wat leeft. Zodat je terug kunt komen in de oer-verbinding die we van oorsprong allemaal hebben. Tijdens de lessen neem ik je mee de natuur in om je te leren hoe je deze verbinding zelf kunt maken. Ik leer je te voelen dat alles leeft en dat je overal verbinding mee kunt maken. Waarna je kunt communiceren met bomen, vogels en de wind. We gaan direct aan de slag met oefeningen en opdrachten om de opgedane kennis in de praktijk te brengen.Carmen: Vanochtend was ik in het bos met Nikki. Ze liet me het bos horen, zien, voelen en ruiken. Dit is wat ik schreef:

De lage zon laat zijn stralen door de bladeren schijnen. De herfst nadert, de bladeren staan op het punt om te verkleuren.
Een specht maakt een holletje in een boom om de winter door te komen en een eekhoorn is zijn wintervoorraad aan het aanleggen. De vogels zijn druk, maar het bos is rustig, alsof het kracht aan het sparen is om zich op te maken voor de winter. 🧡


Module 1: Verbinding

Het thema van de eerste module* is verbinding, wat de basis is voor jouw relatie met de natuur.

De cursus vindt buiten plaats, in de natuur. 🌿

De module bestaat uit 4 lessen van 2,5 uur. Elke les heeft zijn eigen onderwerp.

Je kunt de cursus individueel volgen of meedoen in een kleine groep van maximaal 3 personen.

Tijdens de les deel ik mijn kennis en ervaring en geef ik je oefeningen en opdrachten om ter plekke aan de slag te gaan en de diepe verbinding met de natuur te maken en te ervaren. Waardoor je leert en voelt dat je verbonden bent met alles wat leeft.

De lessen vinden één keer in de 14 dagen plaats.

* De twee modules zijn apart van elkaar te volgen. Je bepaalt zelf met welke je meedoet. 

Opbouw van de lessen:

Les 1 gaat over leren kijken en verbinden. Dit doen we in de Oudorperhout waar mijn hele reis met de natuur is begonnen en waar ik mijn eerste boek Boek van een dromer heb geschreven. Ik neem je mee langs plekken waar ik contact had met vogels en de wind, deel mijn kennis ook in praktische zin, waarna je zelf aan de slag gaat met oefeningen. 

Les 2 vindt plaats in het bos van Schoorl en gaat over verbinding maken en 'zijn'. In plaats van te wandelen blijven we nu lange tijd op eenzelfde plek. Waar we onze zintuigen scherpen en we gaan schrijven. Ook vragen we het bos om ons te helpen met een stukje heling.

Les 3 gaat over verbinden vanuit liefde. In deze les eren we moeder aarde en schenken we haar onze liefde. Nu we hebben geleerd dat de natuur er altijd voor ons is om ons te steunen en om ons haar liefde te geven, geven we in deze les onze liefde terug en eren we alles wat leeft. Tijdens deze les gebruiken we ook een drum. Dit doen we in de duinen van Castricum.

Les 4 staat in het teken van communiceren met alles en vindt plaats bij het Geestmerambacht. Ik leer je hoe ik praat met bomen, vogels en zelfs de wind. Middels oefeningen ga je zelf aan de slag en sluiten we de cursus af met een fenomenale verrassing. Daarna houden we een nabespreking met een kop warme thee. (Dit zit bij de cursus in)

Praktische zaken:

De cursus start na opgave, waarna we samen een startdatum afspreken. 

Bij de cursus krijg je diverse materialen aangeboden die nodig zijn voor de opdrachten en oefeningen, of die op een andere manier aansluiten bij de cursus.

Elke les heeft een aantal kleine huiswerkopdrachtjes in de vorm van oefeningen en lees of luisterfragmenten.


Carmen: Ik meldde me aan met een bepaalde verwachting van de cursus. En hoopte dat de cursus enigszins aan deze verwachting zou voldoen. Maar het was meer dan dat. Zoveel meer dan ik had verwacht. Echt heel bijzonder en mooi!


Kosten van de cursus:

♥ €400,- In groepsverband (3 deelnemers)

 €450,- Individuele deelname

♥ €85,-   Proefles (daarna besluit je of je de gehele cursus wilt volgen.)

 €125,- Losse les

De cursus kan in termijnen worden betaald

Module 2: Lessen en inzichten

 

To be continued.. :)